mrt
19

The Fear

The Fear

Hoe je de eerste stap zet om jouw idealen te verwezenlijken, en hoe Friends je daarbij helpt.

Je bent ontevreden met je werk. Je hebt idealen, een droom die je wilt verwezenlijken. Een (sociale) onderneming starten, boswachter worden, een naaktcamping beginnen in Hongarije, of gewoon: werk doen dat je echt leuk en zinnig vindt.

Maar dan komt de twijfel en de praktische bezwaren. Kan ik dat wel? Anderen kunnen dit toch veel beter dan ik? Straks wordt het helemaal geen succes! Ik heb nu een vast contract en een fijn inkomen, durf ik dat op te geven?

Er zijn altijd uitstekende redenen om het niet te doen. Maar ja, dan verandert er ook niets, en zit je te verpieteren op een werkplek waar je niet tot je recht komt.

Hoe zorg je ervoor dat je het toch gaat doen, ondanks alle bezwaren?

Elk goed idee, ieder initiatief of onderneming kent haar eigen ‘point of no return’. Dan zijn zoveel stappen in de goede richting gezet, is er zoveel in beweging gezet, zijn zoveel mensen ervan op de hoogte, dat er geen houden meer aan is. Je gaat!

Dus: creëer je eigen ‘point of no return’.

Bijvoorbeeld met deze doodenge en tegelijk eenvoudige stap, die Joey en Chandler hier aanraden. Rachel werkt tegen wil en dank al tijden in de koffiebar, in plaats van haar droom na te jagen om voor een modeontwerper te werken.

“As long as you got this job, you got nothing pushing you to get another one. You need THE FEAR…”


Hoe creëer je bij je organisatie de point of no return voor meer ondernemerschap en verandering? Welke ondernemende dromen hebben je eigen medewerkers? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als mensen 1 dag in de week krijgen om hun idee te ontwikkelen?